Arxiu mensual febrer 2019

PerRedacció

Barcelona i la Fundació de la Mobile World Capital invertiran 400.000 euros en 5G per a gent gran

L’ajuntament de Barcelona i la Fundació de la Mobile World Capital han anunciat la inversió de 1,2 milions d’euros en projectes 5G, entre els quals 400.000 euros es destinaran a gent gran. El consistori barceloní ha obert una convocatòria de projectes que aprofitin la tecnologia 5G per facilitar la vida de la gent gran. Els participants tindran temps fins el novembre per presentar les seves propostes i el projecte guanyador s’aplicarà com prova pilot durant un any i mig a la capital catalana. L’objectiu d’aquest projecte és triar propostes per veure com el 5G pot millorar les necessitats de la gent gran.

PerRedacció

El 28% dels europeus no protegeixen les dades personals dels smartphones

Gairebé un de cada tres europeus no restringeixen ni neguen l’accés a dades personals de les aplicacions de telefonia mòbil, segons un estudi publicat la setmana passada per l’Agència Estadística de la Unió Europea, Eurostat, en ocasió del Dia de la Protecció de Dades del passat 28 de gener. Segons aquesta enquesta, el 28% dels ciutadans europeus entre 16 i 74 anys no han restringit o refusat mai l’accés a informació personal a les aplicacions mòbils i un 7% d’aquests fins i tot no sabien que és possible restringir o refusar l’accés a dades personals quan s’utilitza una aplicació mòbil.
Menys de la meitat dels enquestats -el 43%- dels usuaris de telèfons intel·ligents va informar que tenien un sistema de seguretat instal·lat automàticament o dotat amb el sistema operatiu dels seus telèfons intel·ligents. Un 15% més s’havia subscrit a un sistema de seguretat o havia utilitzat un sistema instal·lat per una altra persona.
Dos terços dels usuaris de telèfons intel·ligents a Txèquia (67%) no van restringir ni van negar l’accés a les seves dades personals, seguits per Bulgària (49%), Xipre i el Regne Unit (ambdós 43%). En canvi, només el 10% dels usuaris de telèfons intel·ligents a França mai no van restringir ni van negar l’accés a les aplicacions, seguit d’Alemanya (16%), Països Baixos i Luxemburg (ambdós un 17%). L’agència estadística de la Unió Europea assegura que en el 2018, el 75% dels europeus entre 16 i 74 anys utilitza un telèfon mòbil intel·ligent amb finalitats privades.

PerRedacció

Entrega dels Premis FADS 2018

Al llarg d’aquest mes de gener i febrer s’han fet l’entrega de les distincions de Foment de l’Alfabetització Digital dels Sèniors de 2018. El passat 11 de gener es va fer entrega del reconeixement a l’Ajuntament de Vallromanes en un acte al Casal de la Gent Gran de la població. A l’acte hi van assistir l’alcalde de la localitat i president del Consell Comarcal del Vallès Oriental, David Ricart, el regidor de Serveis socials i Gent gran, Noves tecnologies, Esports i Joventut, Josep Maria Garcia, i el president de l’Associació de Gent Gran de Vallromanes, Alfonso Illescas.
El dimarts passat es va fer entrega del reconeixement a l’Agrupació Barça Jugadors, en un acte en què hi van intervenir el president de l’ABJ, Ramon Alfonseda, i la responsable de Formació i Màrqueting, Mireia Riera. El darrer premi, atorgat al programa de ràdio Popap, encara queda pendent de la seva entrega en espera de la proposta de data per part dels responsables d’aquest magazine de Catalunya Ràdio.