Arxiu mensual 09/10/2019

PerRedacció

El CTESC alerta per l’escletxa digital dels sèniors a Catalunya

El Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya (CTESC) ha alertat sobre la notable escletxa digital que es dona entre els ciutadans de més de 55 anys, segons un estudi fet públic per aquesta entitat. L’estudi assegura que percentatge de persones d’entre 16 i 74 anys que utilitzen Internet habitualment segueix augmentant i suposa ja el 85,1% de la població a Catalunya. Segons les dades del CTESC, el passat 2018 un total de 4.704.114 persones a Catalunya han utilitzat Internet almenys una vegada per setmana.

Tot i això, l’estudi destaca que l’ús d’internet en els majors de 55 anys disminueix de forma remarcable i demana a les diferents administracions que emprenguin mesures i destinin recursos per per reduir l’escletxa digital en la gent gran ja que, segons la nota de premsa de l’entitat, “les polítiques digitals són essencials per millorar aquesta situació”.

El Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya ha destacat que el percentatge del 85,1% és “lleugerament superior” al que s’ha registrat a Espanya (82,5%) i la Unió Europea (83%).


Font: http://ctesc.gencat.cat/doc/doc_25573061_1.pdf