Foment de l’Alfabetització Digital dels Sèniors es constitueix com associació sense afany de lucre

PerRedacció

Foment de l’Alfabetització Digital dels Sèniors es constitueix com associació sense afany de lucre

Aquest dimecres al matí Foment de l’Alfabetització Digital dels Sèniors (FADS) ha complimentat la seva inscripció al registre d’associacions de la Direcció General de Dret i d’Entitats Jurídiques del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya. Després de diversos mesos de treball en el projecte d’entitat, els objectius, línies estratègiques i diverses proves i projectes pilot al territori amb èxit, els responsables de FADS s’han reunit aquesta setmana per fer l’acta de constitució, la proposta d’estatuts i la posada en marxa efectiva de l’entitat.

L’associació, que es constitueix com associació sense afany de lucre i amb un enfocament clarament social, té com objectius principals “fomentar, educar, capacitar, promoure i impulsar l’alfabetització digital en la societat catalana, en especial en els sèniors i d’altres col·lectius d’especial vulnerabilitat”. A més, FADS també pretén “comunicar i conscienciar a tots nivells de la importància de l’alfabetització digital dels sèniors, tant per la seva vida laboral com personal; així com la necessitat d’establir estratègies per l’eradicació de l’analfabetisme digital”. L’associació també vol impulsar “la realització de tot tipus d’estratègies, formacions, activitats i iniciatives, tant en solitari com en col·laboració amb d’altres institucions i organitzacions, que contribueixin directa o indirectament als objectius fonamentals d’alfabetització digital dels sèniors”.

Des d’un bon principi de la posada en marxa de la idea inicial, el projecte de foment de l’alfabetització digital dels sèniors és una iniciativa que compta amb el suport de diversos professionals de la comunicació i d’altres àmbits que cerca la complicitat de les institucions públiques, govern nacional, diputacions, consells comarcals, ajuntament i institucions privades per tal de conscienciar i reduir al màxim l’analfabetisme digital en les persones grans, especialment dones, immigrants i refugiats. La voluntat dels responsables d’aquesta iniciativa és de constituir-se en una entitat sense afany de lucre – preferiblement en una fundació- que tingui per objectiu la promoció, el coneixement, la formació i la informació per aquelles persones que no han tingut mai l’oportunitat de tenir contacte amb les Tecnologies de la Informació i Comunicació (TIC).

La formació dels sèniors, especialment pel que fa a les dones, els immigrants i refugiats, és una de les assignatures pendents que tenim com a societat. Tot i que les administracions públiques i algunes privades fan alguns esforços en dedicar recursos a corregir aquesta situació, les dades conclouen que no hi ha una oferta adequada i, la que es realitza, no es fa bé. Les persones que tenen més de 55 anys ja no tenen responsabilitats paternes i per ells és el moment escaient per fer moltes activitats i desenvolupar projectes personals que tota una vida dedicada al treball i als fills no ho han permès. I sembla que tot allò que té a veure amb els les tecnologies de la informació i la xarxa, i més recent amb els dispositius mòbils, ofereix un gran atractiu a la gent gran.

A banda de la inscripció al registre d’associacions, Foment de l’Alfabetització Digital dels Sèniors (FADS) també ha acudit aquest migdia a les oficines d’Hisenda de Sant Cugat del Vallès per tal de tramitar el número d’identificació fiscal (NIF) provisional que han d’obtenir totes aquelles associacions. D’aquesta manera, el registre legal provisional de l’associació està ja completat a l’espera que les autoritats competents verifiquin i confirmin que hom compleix tots els requisits i preceptes legals.

Quant a l'autor

Redacció administrator

Periodista, escriptor i expert en comunicació. Llicenciat en Comunicació Àudiovisual per la Facultat de Ciències de la Comunicació Blanquerna, Universitat Ramon Llull.