L’alfabetització digital, clau en la “guerra a la solitud”

PerRedacció

L’alfabetització digital, clau en la “guerra a la solitud”

L’alfabetització digital de les persones grans ha de ser una de les principals eines per lluitar contra el creixement de la solitud, en especial entre les persones grans, segons ha afirmat la Primera Ministra britànica, Theresa May, després que fa uns dies nomenés la primera “ministra per la solitud” de la història del Regne Unit. May ha elevat a la subsecretària d’Estat d’Esports, Turisme i Patrimoni Cultural, Tracey Crouch, al grau de ministra com una de les mesures acordades en el pla estratègic del govern per lluitar contra l’increment de la solitud entre els britànics, especialment entre la gent gran.

Segons un estudi publicat per la Jo Cox Commission on Loneliness més de nou milions de britànics se senten sovint o sempre sols. El responsable de l’associació We Are Digital, Matthew Adam, ha afirmat que la creació d’aquest ministeri és un pas en la bona direcció per lluitar contra l’aïllament de les persones. “Hem estat etstimonis de primera mà dels efectes positius que una formació en l’àmbit digital té en les persones per reduir el seu aïllament i fer-los sentir més connectats en una comunitat més àmplia”, ha afirmat Adam. “Emprar Internet per estar en contacte amb els amics i la família via xarxes socials o per missatgeria ajuden a entendre que els beneficis socials que s’obtenen amb una alfabetització digital no poden ser subestimats.

Quant a l'autor

Redacció administrator

Periodista, escriptor i expert en comunicació. Llicenciat en Comunicació Àudiovisual per la Facultat de Ciències de la Comunicació Blanquerna, Universitat Ramon Llull.