L’Agrupació Barça Jugadors, l’Ajuntament de Vallromanes i el programa de ràdio Popap, premis Alfabetització Digital dels Sèniors 2018

PerRedacció

L’Agrupació Barça Jugadors, l’Ajuntament de Vallromanes i el programa de ràdio Popap, premis Alfabetització Digital dels Sèniors 2018

El jurat de l’associació Foment de l’Alfabetització Digital dels Sèniors (Fads) ha fet públic aquest matí les institucions guardonades en la primera edició dels reconeixements a aquelles institucions, entitats i organitzacions que es destaquen per la promoció i l’impuls de

l’alfabetització digital de la gent gran en el nostre país. Els reconeixements d’aquesta primera edició han estat atorgats a l’associació Agrupació Barça Jugadors, l’Ajuntament de Vallromanes (Vallès Oriental) i al programa de ràdio Popap de Catalunya Ràdio.

L’Agrupació Barça Jugadors és una entitat sense afany de lucre creada el 1959 amb la missió de garantir una qualitat de vida i mantenir l’esperit de l’exjugador de futbol del FC Barcelona i que dedica molts esforços a ajudar econòmica o socialment als exjugadors que ho necessitin. És en aquest àmbit que l’entitat organitza cursos de formació per a exjugadors de l’entitat entre els que destaca la formació en noves tecnologies i alfabetització digital. Aquest guardó és un reconeixement als dirigents i responsables de l’Agrupació per la seva aposta clara i decidida envers la formació digital dels socis sèniors d’aquesta institució tan important i com exemple d’entitat compromesa en la inclusió dels sèniors en el món digital.

La segona institució distingida és l’Ajuntament de Vallromanes en l’àmbit de les institucions públiques. El consistori vallesà és un dels municipis de referència en l’àmbit de l’envelliment actiu de la comarca i treballa conjuntament amb els membres del Casal de la Gent Gran del municipi per apoderar els sèniors del municipi. El reconeixement envers aquesta institució rau en la seva aposta inequívoca envers la formació en noves tecnologies per a la gent gran, especial en un entorn allunyat de les grans ciutats, i que té per objectiu la creació de comunitat digital i en el qual la gent gran és un àmbit de vital importància.

Finalment, Foment de l’Alfabetització Digital dels Sèniors vol reconèixer de forma especial la tasca del programa Popap de Catalunya Ràdio per informar, difondre i debatre tot allò que fa referència a les tendències socials a la xarxa i amb les noves tecnologies d’una forma clara, interactiva i a l’abast de tothom, en especial de la gent gran. La ràdio és un mitjà de comunicació que per a molta gent gran forma part de la seva vida diària i fa molta companyia; el programa Popap contribueix a que molts sèniors del nostre país coneguin i estiguin al dia de les tendències, estils de vida i nous hàbits de la societat actual a Catalunya i al món.

En els propers dies, Fads es posarà en contacte amb les entitats guardonades per lliurar els reconeixements a la seva tasca d’alfabetització digital de la gent gran.

Barcelona, 10 de desembre de 2018

Quant a l'autor

Redacció administrator

Periodista, escriptor i expert en comunicació. Llicenciat en Comunicació Àudiovisual per la Facultat de Ciències de la Comunicació Blanquerna, Universitat Ramon Llull.