El Vallès Occidental inicia un projecte d’alfabetització digital per a persones en risc d’exclusió

PerRedacció

El Vallès Occidental inicia un projecte d’alfabetització digital per a persones en risc d’exclusió

El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha posat en marxa un nou programa de socialització i alfabetització digital, per tal que la ciutadania pugui disposar de coneixements bàsics sobre les TIC i evitar l’exclusió social provocada pel fet de

no poder accedir o no saber com emprar les noves tecnologies. El programa cerca promoure el coneixement de la comunicació a través de mitjans digitals i xarxes socials, oferir l’accés a l’alfabetització digital com estratègia de millora de l’ocupabilitat i accés al mercat laboral, i implicar les associacions i entitats que treballen amb col·lectius vulnerables en aquest procés per tal d’incorporar-ho a les seves dinàmiques de treball.

Aquest programa va dirigit a persones en situació d’atur de llarga durada, col·lectiu de gent gran, persones nouvingudes i per aquelles persones que no disposen de coneixements sobre les TIC i vulguin conèixer-les. El projecte es duu a terme a cinc municipis de la comarca: Castellar del Vallès, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Sant Quirze del Vallès i Rellinars. En cada un d’aquests municipis, el projecte es dirigeix a un col·lectiu en concret i es realitzen actuacions diferenciades en funció de les necessitats, demandes i realitats del municipi.

Quant a l'autor

Redacció administrator

Periodista, escriptor i expert en comunicació. Llicenciat en Comunicació Àudiovisual per la Facultat de Ciències de la Comunicació Blanquerna, Universitat Ramon Llull.

Deixeu una resposta