Comunicat de FADS

PerRedacció

Comunicat de FADS

Estimades amigues i amics de Foment de l’Alfabetització Digital dels Sèniors,

no voldríem acabar aquest any tan excepcional per tots i cadascun de nosaltres sense donar explicacions, posar damunt la taula la nostra situació i exposar el que ha representat enguany per la nostra associació.

En primer lloc però, des de Foment volem agrair de manera molt especial a totes les companyes i companys que ens han ajudat enguany a tirar endavant el nostre projecte i que ho han hagut de fer en molts dies de situació excepcional; sense tots ells ens hagués estat impossible de donar aquest servei que creiem que és tan necessari en la nostra societat i, molt més, en la situació de pandèmia mundial que ens trobem.

Com hem explicat sempre, des de la seva creació a finals de 2017, la nostra entitat sense afany de lucre no ha rebut cap mena d’ajut, subvenció ni donació pública ni privada. La nostra associació ha cercat sempre la col·laboració amb totes aquelles institucions que persegueixen objectius similars i no hem volgut mai representar una càrrega per les institucions públiques malgrat que, com malauradament s’ha demostrat enguany amb la pandèmia, considerem que hauria de ser una prioritat de l’administració pública garantir l’accés a formacions d’alfabetització digital a tothom, especialment a les persones més grans i socialment vulnerables.

Enguany però, a causa de la pandèmia de la Covid-19, la situació de la nostra entitat és molt delicada: la programació de formacions i els ingressos provinents dels serveis que havíem desenvolupat durant els anys precedents s’ha reduït en més d’un 90%. A principis de març varem haver de suspendre tota activitat acadèmica presencial després de començar a fer formacions de manera regular amb institucions acadèmiques superiors com són les universitats de Girona i Manresa.

Malgrat una breu i minsa represa de les activitats el passat mes d’octubre, constatem -a pesar de les experiències que ens ha fet afrontar la pandèmia- que no existeix encara avui dia una major sensibilització respecte l’alfabetització digital de les persones en situació de vulnerabilitat o les persones grans en especial. La nostra entitat propugna un accés universal a les noves tecnologies, la reducció de l’escletxa digital, la igualtat d’oportunitats i d’accés a la xarxa i resulta inexplicable com no s’estan planificant formacions digitals per a gent gran de cara a l’any vinent. Ens resulta totalment incomprensible constatar que les institucions del nostre país a tots nivells no tractin aquest assumpte de manera global i transversal.

Des de Foment de l’Alfabetització Digital dels Sèniors oferim tot el nostre coneixement i know-how a totes aquelles entitats i institucions que desitgin apostar pel que nosaltres considerem una de les prioritats que caldria tractar el nostre país. A més, estem treballant per cercar noves oportunitats en d’altres àmbits per tal de portar a terme els nostres objectius fundacionals.

Estem davant d’un repte completament nou; amb responsabilitat, professionalitat, humilitat, coratge i solidaritat, ens en sortirem i aprendrem per fer el que sempre hem volgut fer: millorar la societat a la que servim.

Moltes gràcies a tots per la vostra professionalitat i el vostre compromís.

Quant a l'autor

Redacció administrator

Periodista, escriptor i expert en comunicació. Llicenciat en Comunicació Àudiovisual per la Facultat de Ciències de la Comunicació Blanquerna, Universitat Ramon Llull.

Deixeu una resposta